Tuesday, March 15, 2016

Gift From Heaven! 2nd Edition


Alhamdulillah 
9 Feb 2016 hari tu aku selamat lahirkan seorang lagi hamba ALLAH.
4 hari awal dari tarikh jangkaan. maksudnyer dah 39 weeks ler tu.
sungguh lewat compare to abangnyer dulu. masa lahirkan zahin dulu 37 weeks dah kuar dah. tu sampai kena C-Zer. hihihi tapi kali nie
Alhamdulillah...
sume selamat walaupun kali nie kena bersalin Normal tapi kena Vacuum gak. 

Pengalaman bersalinkan baby, urrmmm since 2-2 cara dah merasa. so boleh disimpulkan
untuk next baby nak bersalin secara c-zer ler. HAHAHAHA
bagi pengalaman aku bersalin c-zer lagi senang compare to bersalin secara normal nie.
maklum ler aku ni ganas aka tak reti dok diam. so bersalin normal nie tak sesuaiii untuk aku sebab bersalin normal ni banyak benor pantang serta tertibnyer. HUHUHUHU
akibatnyer aku yang tak reti berpantang secara tertibnyer, hari ke-5 selepas deliver baby
kena pegi balik HUKM untuk jahit semula! MUAHAHAHA
kan dah kabor den nie ganaih, terbukak ler jahitannyer. 
sampai demam-demam den aka klu dalam bahasa pantangnyer den nie udah BENTAN!

Tapi bestnyer bersalin normal nie, pewort cepat kempis. maklum ler asek kena bertungku. hihihi
tapi rasa sekejap je kempis, rahim pun kecut cepat.
yang tak bestnyer... itu ler kena bergerak secara tertib serta berhemah tinggi.
klu bergerak macam den nie hah, habes terbukak. HUHUHU 

Owhh lupa nak citer sal baby. maklum ler excited citer pasal bentan segala bagaikan? 
Alhamdulillah dapat baby Boy lagi kali ini. Syukur Alhamdulillah
Baby sempurna sifatnyer, 
Lahir kol 6:18 pagi. baby subuh namanyer.
berat baby cume 2.63 kg je. 
ekceli baby nie kena induce kuar. tp tak masuk ubat. just pakai alat je,
aku pun tak tau nama alat tu apa.
sakitttnyer????!! HUH!! sebab tu ler syurga dibawah tapak kaki ibu bukan bapak ye.
Hanya para ibu je yang tahu sakitnyer macam mana, huhu
nanti ler aku citerkan pengalaman bersalinkan adik baby yang sommeyy nie.

Abang Zahin pegi tengok wayang dengan ddy.
tengok citer BoBoBoi lagi.
Penerimaan Zahin terhadap adek baby.. Alhamdulillah. Allah permudahkan segalanya.
walaupun si zahin menjadi kembar siam mama selama 3 tahun 8 bulan
tapi since adek baby kuar, dia pandai bawak diri. takde jeles-jeles bagai.
dia sangat-sangat memahami yang mama dia dah ada baby so tak leh nak 100% dekat dia dah.
itu ler Alhamdulillah sangat-sangat. Allah permudahkan sumenyer.
Nikmat Allah kan? mana lagi yang kita nak dusta, (",)
Zahin pun sayang dekat adek baby, siap suruh sume orang panggil dia abang.
sayang sangat mama dekat babang zahin :)

Sehari sebelum warded! hehe.. 39 weeks pregnancy, im still active, Jalan2 Alamanda dengan anakanda terchenta.

So. Introducing newest member of our family...

Photo shoot bagai? tak ler.. picture kredit to my adeq ipaq yang amekkan.
nampak seperti dipadang rumputkan? siap dengan sheeps bagai. 
DanielZaarif Dzulqarnain ^____^

Assalamualaikum!
Thanks you for reading our JourNey!

heart clip art

Monday, September 28, 2015

F i v E months?

Salam Sume ^___^


Ekceli aku pun tak pasti kandungan aku nie dah masuk berapa minggu. hehe
klu kira thru yg kat atas tu dah masuk 22 weeks tp klu klinik kesihatan yang kira
katanya baru nak masuk 20 weeks mean 5 months ler yea.

ohh yes! im pregnant again. Alhamdulillah. Rezeki dari Allah. =)
tak lama lagi zahin dah nak dapat adek baru. 
kalu ikut EDD 14 Feb 2016! baby valentine gitew!!
tiap-tiap taun mama dapat bunga rose ler nampaknya. hihihi

Kandungan kali ini, Alhamdulillah loya-loya sangat kurang compare dgn zahin dulu.
kali nie, 3 bulan tu dah pulih sepenuhnya dah takde dah morning sickness.
TAPI!!!..
sebelum ke 3 bulan aka 12 weeks tu. yaAllah sangat ler teruk. sebab gastrik yang teruk
sampai kena drip air, tak leh bangun, asek muntah jer. sehari muntah sampai 10 kali lebih
 huhuhu.. azab-azab.
rasanya start dari 5 or  6 weeks tahu preggy tu sampai ler ke weeks 12 or 13 baru ok
puasa pun tak puasa taun nie.
sebab setiap 2 jam kena makan, klu tak muntah yang bukan-bukan satg.
Naseb baek ler pompuan yang mengandung diberi kelonggaran. ihhii
Alhamdulillah sekarang dah ok sangat dah.
cuma asek sakek gigi jer. hhuhuh

Scan 4D tak buat lagi, so tak tau lagi ler boy or girl. tapi zahin kata dalam pewot mama
baby girl sebab mama girl. mama aminkan jer. mana ler tau masin mulut dia.
hihih


Picture Raya Haji 2015/ 24.09.15 @ Bandar Baru Bangi.


heart clip art
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...