Monday, September 28, 2015

F i v E months?

Salam Sume ^___^


Ekceli aku pun tak pasti kandungan aku nie dah masuk berapa minggu. hehe
klu kira thru yg kat atas tu dah masuk 22 weeks tp klu klinik kesihatan yang kira
katanya baru nak masuk 20 weeks mean 5 months ler yea.

ohh yes! im pregnant again. Alhamdulillah. Rezeki dari Allah. =)
tak lama lagi zahin dah nak dapat adek baru. 
kalu ikut EDD 14 Feb 2016! baby valentine gitew!!
tiap-tiap taun mama dapat bunga rose ler nampaknya. hihihi

Kandungan kali ini, Alhamdulillah loya-loya sangat kurang compare dgn zahin dulu.
kali nie, 3 bulan tu dah pulih sepenuhnya dah takde dah morning sickness.
TAPI!!!..
sebelum ke 3 bulan aka 12 weeks tu. yaAllah sangat ler teruk. sebab gastrik yang teruk
sampai kena drip air, tak leh bangun, asek muntah jer. sehari muntah sampai 10 kali lebih
 huhuhu.. azab-azab.
rasanya start dari 5 or  6 weeks tahu preggy tu sampai ler ke weeks 12 or 13 baru ok
puasa pun tak puasa taun nie.
sebab setiap 2 jam kena makan, klu tak muntah yang bukan-bukan satg.
Naseb baek ler pompuan yang mengandung diberi kelonggaran. ihhii
Alhamdulillah sekarang dah ok sangat dah.
cuma asek sakek gigi jer. hhuhuh

Scan 4D tak buat lagi, so tak tau lagi ler boy or girl. tapi zahin kata dalam pewot mama
baby girl sebab mama girl. mama aminkan jer. mana ler tau masin mulut dia.
hihih


Picture Raya Haji 2015/ 24.09.15 @ Bandar Baru Bangi.


heart clip art

Sunday, May 31, 2015

Review : Tony Roma's

Assalamualaikum

Kesahnyer beberapa hari lepas, teringin bangat seh nak makan steak-steak nie.
lalu atas keinginan yang menjulang tinggi tu
encik hasben dengan bermurah hari nak belanja iols makan di Tony Roma's IoI City Mall
Harus ler iols laju-laju memberi kata setuju tanpa memikir 2-3 kali.
Tony Roma's katakan. pasti ler laju je bila ajak.
so kiteorang pun pegi time lunch! 
kid eats for FREE tau! so zahin punya set dapat FREE ler.
tp applicable on MON-WED only. and for one kid only. klu ada 2 kids sorang lagi kena bayar ler.

Yang zahin eat appetizer for kids. Celery and carrots.    

My dish, New York Strip come with 2 choice of side dishes.
me pilih Grill Vegetable which is yang tak sedap mana pun and french fries. 
Price RM 59.90

so far review based on my taste oke..

Taste = 3/5
presentation = 3/5
 value = 4/5 
Portion = 3.5/5
Service = 4/5


Ini menu encik husben. GRILLED LAMB CHOP__ Price : RM 59.90
Boleh pilih dua side dish jugak. Encik husben as usual ler riceman kan? pasti ler pilih rice dengan steam broccoli sekali. 


Mak mertua n Pak mertua iols pulak choose Fillet Medallions and Bountiful Beef Ribs also come with two side dish. Price RM 79.90

secara overall oke je ler foods dia. takde ler sedap giller-giller sehingga menjilat pinggan mangkuk gituh!
tapi worth it ler untuk cuba. takde ler menyesal giller. hehehe
And Menu for kid, ada banyak choices juga. lima pilihan kot. Menu nie sekali dengan
appetizer, entree and  dessert.


Tapi dalam banyak-banyak tu, iols pilih untuk zahin Fish and Chips! Sedap fish and chips dia.
mengagumkan zahin boleh makan sampai one and half pieces fish fillet tu.


Antara gambar yang dicapture semasa di Tony Roma's tuari. Owhh dekat sini
untuk drink price dia lain, maksudnya tak masuk sekali dalam menu tapi FREE Flow chuols!
Isi ler berapa kali pun. ^____^



AnnyeoNg!


heart clip art
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...