Sunday, May 31, 2015

Review : Tony Roma's

Assalamualaikum

Kesahnyer beberapa hari lepas, teringin bangat seh nak makan steak-steak nie.
lalu atas keinginan yang menjulang tinggi tu
encik hasben dengan bermurah hari nak belanja iols makan di Tony Roma's IoI City Mall
Harus ler iols laju-laju memberi kata setuju tanpa memikir 2-3 kali.
Tony Roma's katakan. pasti ler laju je bila ajak.
so kiteorang pun pegi time lunch! 
kid eats for FREE tau! so zahin punya set dapat FREE ler.
tp applicable on MON-WED only. and for one kid only. klu ada 2 kids sorang lagi kena bayar ler.

Yang zahin eat appetizer for kids. Celery and carrots.    

My dish, New York Strip come with 2 choice of side dishes.
me pilih Grill Vegetable which is yang tak sedap mana pun and french fries. 
Price RM 59.90

so far review based on my taste oke..

Taste = 3/5
presentation = 3/5
 value = 4/5 
Portion = 3.5/5
Service = 4/5


Ini menu encik husben. GRILLED LAMB CHOP__ Price : RM 59.90
Boleh pilih dua side dish jugak. Encik husben as usual ler riceman kan? pasti ler pilih rice dengan steam broccoli sekali. 


Mak mertua n Pak mertua iols pulak choose Fillet Medallions and Bountiful Beef Ribs also come with two side dish. Price RM 79.90

secara overall oke je ler foods dia. takde ler sedap giller-giller sehingga menjilat pinggan mangkuk gituh!
tapi worth it ler untuk cuba. takde ler menyesal giller. hehehe
And Menu for kid, ada banyak choices juga. lima pilihan kot. Menu nie sekali dengan
appetizer, entree and  dessert.


Tapi dalam banyak-banyak tu, iols pilih untuk zahin Fish and Chips! Sedap fish and chips dia.
mengagumkan zahin boleh makan sampai one and half pieces fish fillet tu.


Antara gambar yang dicapture semasa di Tony Roma's tuari. Owhh dekat sini
untuk drink price dia lain, maksudnya tak masuk sekali dalam menu tapi FREE Flow chuols!
Isi ler berapa kali pun. ^____^



AnnyeoNg!


heart clip art

Friday, May 29, 2015

Tentang Dia :) #Zahinturns3

Assalamualaikum.


Yupp! 18. May hari tu zahin dah turns 3 years old! cepat je kan?
so as usual ler, when birthday mesti buat birthday celebration untuk si kecik zahin.
tapi takde buat besar2 pun, cukup sekadar sepotong kek je untuk taun neh.
buat untuk kita-kita aje.
ekceli memang plan nak celebrate birthday buat party. plan nak buat on weekend
tp disebabkan 
si kecik zahin kurang sihat. so postpone ingat nak buat bila dia dah sihat. 
tp bila dah postpone nie, lama-lama tak jadi ler. hihi
sori ler anak, mama mu ini tak boleh plan2 plus postpone2 last-last mesti tak jadi.

Tapi malam birthday tu, kitaorg celebrate gak ler. tapi takde celebrate mana pun
nak kasi birthday presents je. Plan asal nak bagi bila buat birthday party nanti
tapi yang lucunya, petang tu mama dok balut present dalam bilik, tetiba sikecik zahin
main terjah masuk, pastu dia tanya ler
"mama tu gift sape?", mama ckp " tu gift untuk org ler"
"org mana?" " org-org ler"
tanya dia zahin nak gift ker? laju je dia jawab nak.

pastu cakap nanti kita beli gift lain tau, nie gift untuk orang.
sekali dia nanges dahhh!! dia cakap dia nak gift orang, tak nak gift lain.

mama dah ler mudah melt, terus malam tu gak bagi! excited dia dapat presents
malam tu mula ler tido lewat, esok tak pegi skool lagi.

Malam birthday! nampak sepotong kek kecik je. hihi
 Tapi naseb baik, dekat skool zahin teachers dia memang plan nak buat 
birthday party untuk sape yang lahir bulan Mei
so mama join je. skool yang uruskan.

Polkadot balon. Gigih mama tiup pagi-pagi.
Mudah keje mama, kitaorang just bawak kek birthday, sandwich,sosej and ballons!
yang lain-lain skool yang uruskan.
so semalam dapat gak ler buat birthday party dekat zahin. =)

Happy Birthday Darling! 

Firework punya lilin, excited sume budak-budak tengok. hihihi
From instagram @Luna_dian 
kazen zahin pun satu skool dengan zahin, beza setaun je. which is kazen dia ler yang muda setahun tu.
birthday pun bulan Mei jugak, so semalam celebrate sekali gak ler.
kazen dia yang pakai baju wana pink mcm flowers girl tu.
comei je!

ok ler, sekian hupdet birthday party yang tak berapa nak party sangat.
taun depan mama plan nak celebrate dekat restaurant je.
buat surprise party! muahahahaha..




heart clip art
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...