Thursday, March 13, 2014

PackiNg...

Salam

Ya Ampun.. sekarang neh sangat ler sebuk dok packing barang..huhuhuhu
mana yang nak masuk beg, mana yang nak masuk kotak--
 aduhaaiii.. banyak ler pulak rasanyer barang. baru 3 tahun dok sini. 
satu kontena dah bakal bawak balik. uwaaaaa!!!

I Love everything about Nz.
sekarang neh proses dok sort barang mana yang nak nek flight mana 
yang nak naek kontena.maklum ler naek flight 60 kg jah.. 
tak lama lagi dah nak baliknyer.. pejam celik pejam celik dah 3 tahun dah kteorg dok Nz..
sedeyy jugak nak tinggalkan Nz yg aman permai ini.
tapi apakan daya.. bukan negara ku. hhuhu--


heart clip art

Friday, March 7, 2014

^_^ Kiwi Valley Farm ---@

Salam uolss..

Two years ago, kteorang dah datang ke Farm neh, masa tuh berdua jah..
 now datang lagi, tapi kali neh bertiga pulak. --
Tempat neh macam ala-ala Zoo, tapi tak banyak ler binatang mcm Zoo..
yang ada pun binatang yang lite-lite jah-- boleh disentuh yang ganasz-ganasz takde.
nama pun ala~ala Zoo je kan? hehehe
kat Malaysia pun ada gak kan farm ala-ala cam neh, yang kiter boleh touch and feeds animals dia. alaaa yang Nora Danish pegi tuh.. ngeeehhh--
mohtip tetiba Nowa Danish pulak.. =B


So last weeks, memandang weather pun mengizinkan weols utk buat aktovity outdoor neh, so aper lagi weols pun merajinkan ler diri pegi ke sini, bawak anakanda beta suai kenal dengan
animals.. maklum ler tak lama lagi nak balik Malaysia dah. pulun ler jalan-jalan dekat Nz
neh dulu pueh-puehh..-- eerrkk? tak puas lagi ker?


Sesi suaikenal pertama adalah dengan cik hayeemmm-- Zahin first time jumpe hayemm idup, slalo
jumpe hayemm dah dimasak jah.-- eksited dia. kesiannn tak pernah jumpe ayam.
Ayam dekat farm neh sume hayem kecik-kecik jer, aya, hutan kot kita panggil? bedal jer ler--
ayam-ayam dekat sini, jenis yang tak takut orang plus jenis yang buruk lantak gitew!
muahahahah--- tengok ler, asek dok nyendeng si zahin jer, mintak foods. 


bukan setakat hayemm, si peacock neh pun sama. siap dok kautim lagi dengan si zahin!
aduhhhaiii.. seb baik ler park keta jauh, kalu tak?? selamattt jadi lauk ler nampaknyer..bhahahah
kejam mama--
tapi memang sume animals dekat sini, sume yang jenis tak takut dekat orang,
kiter yang kena takut dekat dia pulak--huhuhu--
ada satu part tuh zahin di serang oleh geng hayemmm-- menjerit budak tuh.


Yang bestnyer dekat farm neh, kiter boleh ride poney or Horse! for FREE, unlimited gitew.
tapi takde pree mana pun, sebabnyer nak masuk sini dikenakan bayaran.hehe
tapi ok jer, wlpn dikenakan bayaran pun,kiter puas hati-- worth it ler senang kira. 
sebab kteorang pegi bukan on weekdays so tak ramai orang pun sangat ler dekat farm tuh
boleh buat seperti "ladang itu aku yang punya".. hahah
bukan" laki org aku yang punya hokey!!" -- eehhh tetibe ot lagi.. dushhhhsss!!


Percubaan zahin nak pegang si sheep tuh, penakot jer budak neh-- tak berani nak sentuh pun.
tapi kalu dari jauh, kemaen lagi dia-- sheeps dekat farm neh pun jinak, 
nampak kiter jer teross datang serang, seb baek ada pagar-- kalu tak sume sheep tuh dah selamat jadi lauk kami malam tuh--hehe


Bawak anak-anak ketempat macam neh, bukan saja depa happy-- kita pun sama happy jugak--
yeler tengok anak happy ^___^ zahin happy sangat dapat datang kesini, kesana sini peginyer.
tuh dok gamaknyer dok pk, sodapnyer kalu dapat buat lamb chops neh--
sebulan makan pun tak habes. muahahahah
bulat betul sheep neh, bunting barangkali.


Nampak je macam berani, sebenarnyer zahin neh penggeli habes-- nak kasi makan kambing neh
kena amek foods yang derang bekalkan dekat kita pastu letak atas tangan, nanti depa jilat ler 
dekat tangan. 
jenuh dok hulur tangan dia, takut plus geli ler tuh. hehehe


Dekat sini pun ada playground plus dengan sandpit lagi. memang chantek ler kan utk bawak
anak-anak kesini-- lepas lawat animals main sand pit pulak. makpak ler yang jenuh--muahahhahah
owh dekat farm neh, kiter boleh ber piknik dekat situ, memang di sediakan tempat untuk berpicnic.
best datang sini, tapi pelishhh ler jgn datang hari panas sangat.
nanti rentung dibuatnyer..bhahahhah


"Sometimes you will never know the true value of a moment, until it becomes a memory"


Thanks for readiNg our JourNey.
annyeoNg..



heart clip art
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...