Wednesday, January 30, 2013

DiNiyZahin :) Apricots Naners Creamy! yummy!!


Assalamualaikum uolss ^^_

Hari neh rajin pulak nak "tempek" recipe bby food yang daku buat untuk lil' zahin 
owhh yea lil' Zahin sekarang dah masuk 8 months! wowww!!
cepat jer kan masa berlalu.. dah boleh merangkak and start berdiri dah pun
abeh nak memanjat ler pulak sekarang neh..huhuhu

Recipe neh untuk breakfast si kecil tuh.. 
actually recipe si kecil neh sama jer kan, sebab tuh ler malas nak tulis
balik-balik mende yang sama jer.. cuma tambah - tambah aper-aper yang patut
jadi ler recipes lain pulak..hihihi penat momy  kena jadi creative nak
design food untuk baby..muahahaha

Since si kecil neh peberet sangat dengan banana so semua menu die mesti ader banana
hiihi.. even kasi bubur nasi, dessert die pasti dengan banana jugak.. 
so pagi neh buatkan dia breakfast yang ini 
Apricots and Banana Creamy (:


Bahan-bahan dia pasti ler kena ada banana dengan apricots, aku guna apricots yang kering tuh
so kena rendam ler semalaman untuk buang die punya sulphurs
and pagi-pagi tuh aku steam kejap around 3-4 minutes untuk kasi die lembut
pastu blander ler kasi hancur. 
Banana tuh just mashed jer dan campur jer dengan apricots yang siap di grind tadi.
Lepas tuh aku campur jer banana and apricots tadi dengan oatmeal (oats neh aku dah masak siap-siap and bekukan, just panaskan balik jer ler :p)  

jadi ler .....


 Apricots Naners CreaMy
so yummy!!!



Licin oke budak tuh makan pagi! satel, menu pagi untuk hari ini... esok kena pikir
menu lain pulak..huhuhu
klu bagi mende yang sama nant dia boring! huhu
Banana neh aku slalo gak campur dengan Avacado.. sedap jugak.
campur dengan apple dengan Pear pun oke.. slalo klu breakfast aku memang letak oats..
kasi kenyang cket..muahahaha


Bila perut dah kenyang beliau pun senang hati ler nak bermain-main.. (=
oke ler kepada yang nak mencuba selamat mencuba yea momy!


Thanks for readiNg our jourNey!
annyeong (=

heart clip art

2 comments:

Aty_Fared said...

Tak pernah lg try aprikot...msti sedap kan..kat sini mcmsh lak nk jumpe buah tu...to nk carik ar..nk cube bg die merasa..:-)

Anonymous said...

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with valuable info to work on. You've ԁone
an impresѕіve job and our еntіre community ωill
be grateful to you.

Аlsο vіsit my blog ρost - Suggested Website

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...